In de middagpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we wat er eerder op de woensdag is gebeurd.

Gedetineerden in het detentiecentrum Schiphol luiden de noodklok omdat ze nauwelijks beschermd zouden worden tegen het coronavirus. Eind maart bleek een arts van de medische staf besmet te zijn en aan COVID-19 te lijden terwijl hij nog werkte. Inmiddels zijn zes gedetineerden besmet en wordt een zevende getest.

Bewaarders houden geen 1,5 meter afstand en er wordt nog steeds met tientallen tegelijk gelucht op de binnenplaats. Dat zegt een groepje gevangenen van het detentiecentrum. Daarom vrezen ze voor hun gezondheid.

In deze podcast hebben we het over het leven in een gevangenis tijdens de coronacrisis met advocaat Gerald Roethof die deze bezorgde gedetineerden bijstaat.

Deel je mening en abonneer

Je kunt je ook gratis abonneren op deze podcast. Voor iOS-gebruikers kan dat via Apple Podcasts en Spotify. Mocht je een Android-telefoon hebben, dan kun je de podcast beluisteren door in een gedownloade podcastapp te zoeken op NU.nl.

Bevalt deze middageditie van onze podcast of mis je wellicht iets wat de afleveringen nog completer zou maken? Reageer hieronder via ons discussieplatform NUjij.