In de middagpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we wat er eerder op de woensdag is gebeurd.

Tandartsen en mondhygiënisten mogen vanaf woensdag weer de reguliere zorg hervatten. De mondzorgkoepels hebben daartoe een leidraad opgesteld, zodat dit op een "gepaste en verantwoorde" manier kan gebeuren, aldus beroepsorganisatie KNMT. Vele praktijken stonden niet stil de afgelopen tijd,want ze waren nog wel te bereiken voor acute spoedgevallen.

Nu mogen ze dus weer onder strenge voorwaarden de deuren openen voor bijvoorbeeld een controle. Hoe ze te werk gaan en hoe veilig dit allemaal is? Dat vragen we aan tandarts Jan Willem Vaartjes van De Kliniek voor Tandheelkunde in Utrecht en tandarts Emese van Pinxteren van Tandartspraktijk van Pinxteren in Noord-Brabant.

Deel je mening en abonneer

Je kunt je ook gratis abonneren op deze podcast. Voor iOS-gebruikers kan dat via Apple Podcasts en Spotify. Mocht je een Android-telefoon hebben, dan kun je de podcast beluisteren door in een gedownloade podcastapp te zoeken op NU.nl.

Bevalt deze middageditie van onze podcast of mis je wellicht iets wat de afleveringen nog completer zou maken? Reageer hieronder via ons discussieplatform NUjij.