In de middagpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we wat er eerder op de woensdag is gebeurd.

In deze podcast gaan we het hebben over hoe de Verenigde Staten omgaan met het coronavirus. De Amerikaanse president Donald Trump riep mensen op om twee weken in zelfquarantaine te gaan als ze recent in New York zijn geweest. Daarnaast is er een steunpakket van 2 biljoen dollar (1,85 biljoen euro) goedgekeurd.

Verder zei de gezondheidsorganisatie WHO deze week dat Europa momenteel nog het epicentrum van het virus is. Maar in potentie zou Amerika dat ook kunnen worden. Hoe erg de situatie in de VS is, vragen we aan Amerikadeskundige Willem Post.

Deel je mening en abonneer

Je kunt je ook gratis abonneren op deze podcast. Voor iOS-gebruikers kan dat via Apple Podcasts en Spotify. Mocht je een Android-telefoon hebben, dan kun je de podcast beluisteren door in een gedownloade podcastapp te zoeken op NU.nl.

Bevalt deze middageditie van onze podcast of mis je wellicht iets wat de afleveringen nog completer zou maken? Reageer hieronder via ons discussieplatform NUjij.