In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

Dit weekend zullen het kabinet en de KNVB hun plannen voor de aanpak van racisme in het voetbal presenteren. De reden voor deze nieuwe maatregelen was de wedstrijd FC Den Bosch-Excelsior op 17 november. Tijdens dat duel in de Keuken Kampioen Divisie werd Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira racistisch bejegend door het thuispubliek.

Veel clubs en spelers maakten rond deze periode duidelijk dat dit niet kon in de voetballerij. Hoe ze het structureel willen aanpakken, horen we dit weekend.

Maar zoals alles in het voetbal, begint het bij de amateurclubs. Want is dit een probleem dat zij ook herkennen? En zo ja: waar lopen ze tegenaan? Dat vroegen wij aan Remko de Jong, voorzitter van amateurvoetbalclub DWS.

Abonneer je op de podcast

Je kunt je ook gratis abonneren op deze podcast. Voor iOS-gebruikers kan dat via Apple Podcasts en Spotify. Mocht je een Android-telefoon hebben, dan kun je de podcast beluisteren door in een gedownloade podcastapp te zoeken op NU.nl.

Je vindt deze podcast elke maandag tot en met vrijdag om 6.00 uur op NU.nl.