In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

Vlaanderen en Wallonië hebben opvallend verschillend gestemd bij de federale verkiezingen in België. Bijna de helft van de Vlamingen bracht een stem uit op een nationalistische of separatistische partij. Het is voor het eerst dat een zogeheten regering van nationale eenheid, bestaande uit gevestigde christendemocratische, sociaaldemocratische en liberale partijen, geen meerderheid heeft.

Heeft het federale België nog een toekomst? Daarover sprak NU.nl-redacteur Matthijs le Loux met politicoloog Bart Maddens van de Katholieke Universiteit Leuven.

NU.nl is genomineerd voor de Dutch Podcast Awards 2019

Onze ochtendpodcast is genomineerd voor de Dutch Podcast Awards van BNR in de categorie Nieuws & Politiek. Is Dit wordt het nieuws jouw favoriete podcast? Je hebt tot 4 juni de mogelijkheid om te stemmen.

Abonneer je op de podcast

Je kunt je ook gratis abonneren op deze podcast. Voor iOS-gebruikers kan dat via iTunes. Mocht je een Android-telefoon hebben, dan kun je de podcast beluisteren door in een gedownloade podcastapp te zoeken op NU.nl.

Je vindt deze podcast elke maandag tot en met vrijdag om 6.00 uur op NU.nl.