In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

Eerder deze week legde een oud-advocaat van het Witte Huis, Don McGahn, een dagvaarding van het justitiecomité van het Huis van Afgevaardigden naast zich neer. Hij deed dat in opdracht van president Donald Trump. McGahn moest vragen beantwoorden over het Ruslandonderzoek en zijn rol in het hele schouwspel. De Democraten zijn nog druk op zoek naar scheurtjes in de politieke carrière van Trump. Maar hoe ver durven ze te gaan? We praten hierover met onze buitenlandredacteur Matthijs le Loux.

NU.nl is genomineerd voor de Dutch Podcast Awards 2019

Onze ochtendpodcast is genomineerd voor de Dutch Podcast Awards van BNR in de categorie Nieuws & Politiek. Is Dit wordt het nieuws jouw favoriete podcast? Je hebt tot 4 juni de mogelijkheid om te stemmen.

Abonneer je op de podcast

Je kunt je ook gratis abonneren op deze podcast. Voor iOS-gebruikers kan dat via iTunes. Mocht je een Android-telefoon hebben, dan kun je de podcast beluisteren door in een gedownloade podcastapp te zoeken op NU.nl.

Je vindt deze podcast elke maandag tot en met vrijdag om 6.00 uur op NU.nl.