In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

De Tweede Kamer debatteert deze dinsdag met minister Eric Wiebes (Economische Zaken) en premier Mark Rutte over het conceptklimaatakkoord. Het debat zou vorige week woensdag plaatsvinden, maar door het ontbreken van VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff ging dat niet door. Politiek verslaggever Edo van der Goot praat je bij.

Verder bellen we met schrijver en columnist Marcel van Roosmalen over het boek Theo Janssen: Op pad met de dikke prins. Jarenlang volgde Van Roosmalen de ex-voetballer van clubs als Ajax en FC Twente op de voet. Het boek gaat in het kort over over roken, frikandellen, Arnhem, Twente, tatoeages en zelfs af en toe over voetbal.

Abonneer je op de podcast

Je kunt je ook gratis abonneren op deze podcast. Voor iOS-gebruikers kan dat via iTunes. Mocht je een Android-telefoon hebben, dan kun je de podcast beluisteren door in een gedownloade podcastapp te zoeken op NU.nl.

Je vindt deze podcast elke maandag tot en met vrijdag om 6.00 uur op NU.nl.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!