In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

De rust is wedergekeerd in Zweden. Na 131 dagen formeren is het dan uiteindelijk gelukt om een kabinet te vormen. Stefan Löfven is opnieuw gekozen als de premier van Zweden. Het is voor hem zijn tweede ambtstermijn in een nieuwe centrumlinkse regering. De sociaaldemocraat werkt daarin samen met de Groenen. De Centrumpartij en de Liberalen geven gedoogsteun. Heeft de lange formatie nog consequenties?

Dit weekend werd de Eredivisie weer hervat na de winterstop. Het was een knotsgek voetbalweekend. Nummer drie Feyenoord verloor, terwijl koploper PSV en nummer twee Ajax gelijkspeelden. Hoe kunnen we dit knotsgekke begin van de tweede seizoenshelft verklaren?

Abonneer je op de podcast

Je kunt je ook gratis abonneren op deze podcast. Voor iOS-gebruikers kan dat via iTunes. Mocht je een Android-telefoon hebben, dan kun je de podcast beluisteren door in een gedownloade podcastapp te zoeken op NU.nl.

Je vindt deze podcast elke maandag tot en met vrijdag om 6.00 uur op NU.nl.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!