In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

Deze dinsdag waait het stormachtig in de kustprovincies. Het KNMI komt daarom met code geel. Ook vliegtuigmaatschappij KLM neemt maatregelen, door 159 Europese retourvluchten te annuleren. Raymond Klaassen van Weerplaza praat in de podcast over het weerbeeld en vertelt of er mogelijk sprake is van de eerste storm van 2019.

En Jeroen Swolfs presenteert zijn boek Streets of the World. In 2009 begon de fotograaf met een wereldreis voor het boek. Hij wilde alle landen van de wereld bezoeken om er een foto van het straatleven anno nu te maken. In zeven jaar tijd bezocht hij 195 landen. Wil jij het boek winnen? Luister dan zeker naar het gesprek.

Abonneer je op de podcast

Je kunt je ook gratis abonneren op deze podcast. Voor iOS-gebruikers kan dat via iTunes. Mocht je een Android-telefoon hebben, dan kun je de podcast beluisteren door in een gedownloade podcastapp te zoeken op NU.nl.

Je vindt deze podcast elke maandag tot en met vrijdag om 6.00 uur op NU.nl.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!