In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

De economische positie van vrouwen is verbeterd, blijkt uit de vandaag verschenen Emancipatiemonitor van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Tussen 2015 en 2017 groeide het aandeel vrouwen met werk, groeide de gemiddelde arbeidsduur en nam de economische zelfstandigheid toe. Maar gaat het wel hard genoeg?

En verder is het vandaag de laatste dag van de klimaattop in Polen. Gezanten van bijna tweehonderd landen hebben zich de afgelopen twee weken beziggehouden met de gevolgen van de klimaatverandering. In deze uitzending hoor je of er al resultaten zijn.

Abonneer je op de podcast

Je kunt je ook gratis abonneren op deze podcast. Voor iOS-gebruikers kan dat via iTunes. Mocht je een Android-telefoon hebben, dan kun je de podcast beluisteren door in een gedownloade podcastapp te zoeken op NU.nl.

Je vindt deze podcast elke maandag tot en met vrijdag om 6.00 uur op NU.nl.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!