In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

Woensdagavond konden de leden van de Britse Conservatieve Partij stemmen over het lot van Theresa May als partijleider en premier van het Verenigd Koninkrijk. May kreeg steun van 200 partijleden, maar alsnog stemden 117 leden tegen. NU.nl-redacteur Matthijs le Loux hoor je over de stemming en volgende stappen van May.

Verder bespreken we de zaak tegen Shurandy S. met rechtbankverslaggever Joris Peters. De man heeft bekend begin dit jaar Reduan B. te hebben doodgeschoten in Amsterdam-Noord. Ondanks de bekentenis is er nog veel onduidelijk, mogelijk komt daar vandaag verandering in.

Abonneer je op de podcast

Je kunt je ook gratis abonneren op deze podcast. Voor iOS-gebruikers kan dat via iTunes. Mocht je een Android-telefoon hebben, dan kun je de podcast beluisteren door in een gedownloade podcastapp te zoeken op NU.nl.

Je vindt deze podcast elke maandag tot en met vrijdag om 6.00 uur op NU.nl.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!