In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

Bij een schietpartij in het Franse Straatsburg zijn meerdere doden en gewonden gevallen. De dader is nog voortvluchtig. De Franse politie is een grote zoekactie begonnen.

Verder is Jos B., de man die wordt verdacht van doodslag op Nicky Verstappen, deze woensdag aanwezig in de rechtbank van Maastricht. Joris Peters volgt voor NU.nl de zaak.

En Ralph Tuijn begint met zijn wereldrecordpoging om de Atlantische oceaan over te roeien. Hij vertrekt vanuit Portugal en hoopt eind januari aan te komen in Frans-Guyana. We praten met Ralph over wat hem te wachten staat.

Abonneer je op de podcast

Je kunt je ook gratis abonneren op deze podcast. Voor iOS-gebruikers kan dat via iTunes. Mocht je een Android-telefoon hebben, dan kun je de podcast beluisteren door in een gedownloade podcastapp te zoeken op NU.nl.

Je vindt deze podcast elke maandag tot en met vrijdag om 6.00 uur op NU.nl.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!