In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

Vandaag begint het hoger beroep in de zaak die draait om de schietpartij in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt in 2012. Twee mannen werden tot levenslange gevangenisstraffen veroordeeld. De schietpartij is iconisch geworden voor de strijd in de onderwereld tussen twee kampen die ook wel wordt omschreven als de oorlog binnen de mocro-maffia.

En we vieren vandaag het 150-jarige bestaan van het stoplicht. Nemen wij verkeerslichten in 2018 nog wel serieus of denken we het zelf prima te kunnen inschatten? Wij zochten het uit.

Abonneer je op de podcast

Je kunt je ook gratis abonneren op deze podcast. Voor iOS-gebruikers kan dat via iTunes. Mocht je een Android-telefoon hebben, dan kun je de podcast beluisteren door in een gedownloade podcastapp te zoeken op NU.nl.

Je vindt deze podcast elke maandag tot en met vrijdag om 6.00 uur op NU.nl.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!