In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

Het Duitse CDU houdt vandaag haar 31e partijcongres. Tijdens dit congres kiezen de Duitse christendemocraten wie Angela Merkel gaat opvolgen als voorzitter van de partij. Volgens Hanco Jürgens van het Duitsland Instituut springen twee kandidaten eruit.

De populaties van dertien vogelsoorten die in de stad leven zijn sinds 1990 sterk gekrompen, zo melden het Centraal Bureau voor de Statistiek en de stichting Sovon Vogelonderzoek Nederland vrijdag. Wij gingen zelf de stad in om op zoek te gaan naar de stadsvogels.

Abonneer je op de podcast

Je kunt je ook gratis abonneren op deze podcast. Voor iOS-gebruikers kan dat via iTunes. Mocht je een Android-telefoon hebben, dan kun je de podcast beluisteren door in een gedownloade podcastapp te zoeken op NU.nl.

Je vindt deze podcast elke maandag tot en met vrijdag om 6.00 uur op NU.nl.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!