In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

Het Sinterklaaskeurmerk bestaat echt en dat is maar goed ook. Want sommige hulpsinterklazen nemen het niet al te nauw met de regels. We bellen daarover met Richard Janssen, drager van het keurmerk die ook betrokken is bij de organisatie achter het keurmerk.

Precies vijf jaar geleden is Nelson Mandela overleden. Vanaf donderdag draait de film The State Against Mandela and The Others in de bioscoop. De film draait om het Rivoniaproces, waarin Mandela veroordeeld werd vanwege zijn opkomst tegen de apartheid. We praten met Oerd van Cuijlenborg die heeft meegewerkt aan het project.

Abonneer je op de podcast

Je kunt je ook gratis abonneren op deze podcast. Voor iOS-gebruikers kan dat via iTunes. Mocht je een Android-telefoon hebben, dan kun je de podcast beluisteren door in een gedownloade podcastapp te zoeken op NU.nl.

Je vindt deze podcast elke maandag tot en met vrijdag om 6.00 uur op NU.nl.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!