In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

Frankrijk is in de ban van de 'Gilets Jaunes', de 'Gele Hesjes'. Er is vooral kritiek op het economische beleid van president Emmanuel Macron. We bellen met Niek Pas, Frankrijk-deskundige en universitair docent aan de Universiteit van Amsterdam.

En prinses Beatrix komt woensdagavond aan op Bonaire. De troonswisseling is alweer vijf jaar geleden, maar nog altijd lijkt de tachtigjarige prinses niet aan pensioneren te denken. We spreken Justine Marcella, hoofdredacteur van het tijdschrift Vorsten, over de dagelijkse bezigheden van de voormalige koningin.

Abonneer je op de podcast

Je kunt je ook gratis abonneren op deze podcast. Voor iOS-gebruikers kan dat via iTunes. Mocht je een Android-telefoon hebben, dan kun je de podcast beluisteren door in een gedownloade podcastapp te zoeken op NU.nl.

Je vindt deze podcast elke maandag tot en met vrijdag om 6.00 uur op NU.nl.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!