In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

De politie blijft volgens vakbonden structureel de Arbeidstijdenwet overtreden. De werkdruk is volgens de bonden veel te hoog. De problemen zijn niet nieuw. Leonard Kok, lid van de korpsleiding van de politie, legt uit hoe het kan dat de problemen al langer spelen.

En voor de Nederlandse vrouwen staat een belangrijke wedstrijd op het programma in Zwitserland. De voetbalsters verdedigen een voorsprong van 3-0. Ze hebben daarmee een goede uitgangspositie voor het verzekeren van deelname aan het wereldkampioenschap volgend jaar in Frankrijk. Rypke Bakker van onze sportredactie praat je bij vanuit Zwitserland.

Abonneer je op de podcast

Je kunt je ook gratis abonneren op deze podcast. Voor iOS-gebruikers kan dat via iTunes. Mocht je een Android-telefoon hebben, dan kun je de podcast beluisteren door in een gedownloade podcastapp te zoeken op NU.nl.

Je vindt deze podcast elke maandag tot en met vrijdag om 6.00 uur op NU.nl.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!