In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

Vandaag gaan we het hebben over massaal seksueel misbruik in Noord-Korea. Mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch publiceerde donderdag een rapport waarin staat dat ongewenst seksueel gedrag zelfs zo vaak voorkomt, dat het wordt gezien als een normaal verschijnsel in het dagelijks leven. Wij gaan hierover praten met Remco Breuker, hoogleraar Koreastudies aan de Universiteit van Leiden.

En we nemen afscheid van de 'saaiste ruimtemissie ooit'. Na negen jaar is de brandstof van de ruimtetelescoop Kepler op. Het is misschien de saaiste missie, maar uiteindelijk wel een hele belangrijke. We gaan bellen met Daphne Stam, planeetonderzoeker van de TU Delft.

Abonneer je op de podcast

Je kunt je ook gratis abonneren op deze podcast. Voor iOS-gebruikers kan dat via iTunes. Mocht je een Android-telefoon hebben, dan kun je de podcast beluisteren door in een gedownloade podcastapp te zoeken op NU.nl.

Je vindt deze podcast elke maandag tot en met vrijdag om 6.00 uur op NU.nl.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!