In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

In deze uitzending hebben we het over de groeiende interesse in pabo-opleidingen. Meer mensen kiezen voor een baan in het primair onderwijs. Een van de achterliggende redenen lijkt duidelijk: vanwege het lerarentekort kan het aantrekkelijk zijn om in het onderwijs te stappen.

Wil je meer weten over de stand van zaken in het primair onderwijs? Bekijk dan hier de analyse uit het interview.

En verder doet de rechtbank vandaag uitspraak in het kort geding tussen kinderdagverblijf het Kinderstraatje en de minister van Infrastructuur en Waterstaat over de stint. Blijft de stint verboden? Dat is de grote vraag.

Abonneer je op de podcast

Je kunt je ook gratis abonneren op deze podcast. Voor iOS-gebruikers kan dat via iTunes. Mocht je een Android-telefoon hebben, dan kun je de podcast beluisteren door in een gedownloade podcastapp te zoeken op NU.nl.

Je vindt deze podcast elke maandag tot en met vrijdag om 6.00 uur op NU.nl.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!