In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

In deze uitzending gaan we aandacht besteden aan de internationale Coming-Outdag. Want is het uit de kast komen lastig voor jongeren of gaat het ze goed af? En is deze dag nog altijd nodig? Wij gingen in gesprek met COC Nederland.

En in Avifauna is een bijzondere loopvogel geboren: een zeldzame kiwi. Het beestje wordt momenteel met uitsterven bedreigd. Deze geboorte is positief nieuws, want andere dierentuinen in Europa hebben nog geen geluk gehad. Het is de eerste keer dat in Nederland een exemplaar van de zeldzame loopvogel is geboren. NU.nl ging langs bij de kiwi in Avifauna en sprak met Dennis Appels, teamleider dierenverzorging.

Lees hier meer over de zeldzame kiwi op NU.nl

Abonneer je op de podcast

Je kunt je ook gratis abonneren op deze podcast. Voor iOS-gebruikers kan dat via iTunes. Mocht je een Android-telefoon hebben, dan kun je de podcast beluisteren door in een gedownloade podcastapp te zoeken op NU.nl.

Je vindt deze podcast elke maandag tot en met vrijdag om 6.00 uur op NU.nl.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!