In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

In deze uitzending hoor je waarom Han ten Broeke van de VVD zich genoodzaakt voelde om uit de Tweede Kamer te vertrekken. Dit besluit nam hij na het openbaar worden van een 'ongelijkwaardige relatie' met een medewerkster. Hoe groot is deze klap voor de VVD?

En we hebben uitgezocht hoe je het beste een studieschuld kunt voorkomen. Dit naar aanleiding van de stijging van de studieschuld van afgestudeerden. Zij zijn de Nederlandse staat samen 11,2 miljard euro schuldig.

NU.nl is genomineerd voor de Dutch Podcast Awards 2018

Onze ochtendpodcast is genomineerd voor de Dutch Podcast Awards van BNR in de categorie Nieuws en Politiek. Is Dit wordt het nieuws jouw favoriete podcast? Je hebt tot 3 september de mogelijkheid om te stemmen.

Abonneer je op de podcast

Je kunt je ook gratis abonneren op deze podcast. Voor iOS-gebruikers kan dat via iTunes. Mocht je een Android-telefoon hebben, dan kun je de podcast beluisteren door in een gedownloade podcastapp te zoeken op NU.nl.

Je vindt deze podcast elke maandag tot en met vrijdag om 6.00 uur op NU.nl.