In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

We praten over het misbruikschandaal in de katholieke kerk. Paus Franciscus is afgelopen weekend beschuldigd door aartsbisschop Carlos Maria Vigano. De paus zou hebben geweten van een incident en dat moedwillig hebben verzwegen. Een beschuldiging die de paus niet expliciet ontkent. Hoe zit dat precies?

En de politie staakt woensdagavond in Eindhoven. Agenten willen de toegang tot de stad beperken. Met de actie vraagt de politievakbond ACP voor betere cao-voorwaarden. De burgemeester van Eindhoven ziet de staking echter niet zitten.

NU.nl is genomineerd voor de Dutch Podcast Awards 2018

Onze ochtendpodcast is genomineerd voor de Dutch Podcast Awards van BNR in de categorie Nieuws en Politiek. Is Dit wordt het nieuws jouw favoriete podcast? Je hebt tot 3 september de mogelijkheid om te stemmen.

Abonneer je op de podcast

Je kunt je ook gratis abonneren op deze podcast. Voor iOS-gebruikers kan dat via iTunes. Mocht je een Android-telefoon hebben, dan kun je de podcast beluisteren door in een gedownloade podcastapp te zoeken op NU.nl.

Je vindt deze podcast elke maandag tot en met vrijdag om 6.00 uur op NU.nl.