Dinsdag 27 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Beloega die verdwaalde in Seine eet niet meer en beweegt heel weinig

De beloega die sinds vorige week in de Franse rivier de Seine zwemt, leeft nog altijd, maar eet niet en beweegt nauwelijks meer. Dierenorganisaties proberen nieuwe reddingspogingen te bedenken voor de dolfijn, die normaal in het Noordpoolgebied leeft.
Door onze nieuwsredactie

De beloega is zwaar ondervoed en zeer mager. Doordat hij zo'n 3.000 kilometer van zijn normale leefgebied is afgedwaald, heeft hij moeite met het vinden van voedsel. Hoewel de beloega nog leeft, beweegt hij ook nauwelijks meer.

Het dier weigert te eten van het voedsel dat dierenorganisatie Sea Shepherd hem probeert te voeren. Zaterdag kreeg hij nog vitamines en andere supplementen om zijn eetlust op te wekken.

Dierenverzorgers zien nog geen verdere verslechtering in de gezondheid van de dolfijn sinds hij op zaterdag vast kwam te zitten tussen twee sluizen zo'n 70 kilometer ten noorden van Parijs. Door het warme water zal zijn gezondheid naar verwachting snel achteruit gaan. De beloega zwemt normaal in ijskoud poolwater.

Sea Shepherd probeert een laatste reddingspoging te bedenken om te voorkomen dat het dier overlijdt. Een mogelijke optie is om de sluizen te openen en te hopen dat het dier zijn weg naar Het Kanaal vindt.

Van daaruit kan hij dan terugzwemmen naar zijn natuurlijke leefomgeving rond Noorwegen. Het risico is dan wel dat de beloega juist de andere kant op zwemt en nog verder richting Parijs gaat, waardoor het nog moeilijker wordt om hem te helpen.

Beeld uit video: Dierenactivisten proberen beloega in Seine te voeren0:48
Afspelen knop

Dierenactivisten proberen beloega in Seine te voeren

Dierenactivisten proberen beloega in Seine te voeren


Lees meer over:

FrankrijkDierenBuitenland

Aanbevolen artikelen