Dinsdag 9 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Wolvenwelp in Duitsland

Wolvenwelpen gezien in Drents-Friese regio: eerste roedel buiten de Veluwe

Rond de grens van Drenthe en Friesland zijn drie wolvenwelpen gezien. Het is de eerste keer dat er in Nederland pasgeboren wolven buiten de Veluwe zijn waargenomen. Dat meldt BIJ12, het bureau dat voor de provincies onder meer wolfgerelateerde zaken bijhoudt.
Door onze nieuwsredactie

De welpen zijn waarschijnlijk van het wolvenpaar dat zich onlangs vestigde in de regio Zuidwest-Drenthe en Zuidoost-Friesland. De moeder is afkomstig uit Duitsland. De herkomst van het mannetje is niet bekend.

De precieze locatie van de nieuwe wolvenroedel is niet bekendgemaakt. Daarmee wil BIJ12 voorkomen dat mensen de dieren gaan opzoeken. Zeker in de eerste drie maanden zijn de wolvenwelpen "erg verstoringsgevoelig", aldus de organisatie.

Op de Veluwe lopen waarschijnlijk twee wolvenroedels rond. De eerste roedel vestigde zich twee jaar geleden. Onlangs kwam daar een tweede roedel bij.

Naast de drie wolvenroedels zijn er de afgelopen maanden drie wolvenparen waargenomen in Nederland. Daarnaast trokken zeker elf zwervende wolven door ons land. Vrijwel alle wolven in Nederland komen uit Duitsland en Oost-Europa.


Lees meer over:

DierenWolvenBinnenland

Aanbevolen artikelen