De politie in het Brabantse Uden verdenkt twee jongens van twaalf en veertien jaar oud van een aantal dierenmishandelingen die in het afgelopen weekend plaatsvonden. Een moedereend werd overgoten met cassis en haar tien eieren werden kapot gegooid. Acht kuikens zijn overleden.

Het incident was gadegeslagen door twee meisjes, die de politie belden. Hierna bleven boa's in de buurt van het nest surveilleren, in de hoop dat ze de twee verdachten zouden vinden. Zij werden maandagavond gespot door een medewerker van de dierenambulance en aangesproken, meldt Omroep Brabant.

De politie is een onderzoek gestart, maar kan nog niet zeggen wat er met de minderjarige jongens gebeurt; mogelijk worden zij naar Halt verwezen. De politie is nog op zoek naar ooggetuigen en naar video's die de jongens van de mishandelingen zouden hebben gemaakt.

RTL Nieuws maakt melding van nog twee mishandelingen van dieren in Uden de afgelopen dagen. Twee jongens zouden de poten van een gans hebben gebroken, maar het is niet duidelijk of het hierbij om dezelfde verdachten gaat. Ook zou zondag een moedereend bekogeld zijn met stenen.

Correctie: In een eerdere versie van dit artikel stond in de kop en in de tekst dat de politie de jongens arresteerde. Dat berustte op onvolledige berichtgeving. Later werd duidelijk dat de jongens staande zijn gehouden, maar niet zijn gearresteerd. Het artikel is aangepast.