Een hond in de Turkse stad Trabzon heeft bijna een week voor de deur van een ziekenhuis gewacht tot zijn door een hersenbloeding getroffen baasje naar buiten kwam, schrijven Turkse media en persbureau AP.

De trouwe viervoeter werd iedere dag opgehaald door een dochter van de man, om haar te voeren en onderdak te bieden. Dat weerhield de hond er niet van om elke volgende ochtend weer voor de deuren van het ziekenhuis te verschijnen.

Het baasje, Cemal Sentürk, werd op 14 januari met een ambulance opgehaald na een hersenbloeding. Zijn negenjarige hond Boncuk volgde de ambulance lopend, waardoor de viervoeter de route naar het ziekenhuis kon onthouden.

Volgens beveiliger Muhammet Akdeniz weigerde de hond het ziekenhuis te betreden. "Ze arriveerde iedere ochtend rond 9.00 uur en werd rond middernacht opgehaald. Al die tijd wachtte ze buiten. Alleen als de deuren openden, wierp ze snel een blik naar binnen, in de hoop haar baasje te zien."

Sentürk zegt dat "honden jou met liefde terugbetalen als je ze voldoende aandacht geeft". De man probeerde vanuit zijn ziekenhuiskamer contact te zoeken met zijn viervoeter. "Soms keek ik door het raam naar haar toe en riep ik haar naam, waarna Boncuk terug blafte."

De 68-jarige man werd woensdag herenigd met Boncuk, toen hij in een rolstoel het ziekenhuis kon verlaten.

Hondje wacht bijna week lang op baasje voor ingang Turks ziekenhuis
60
Hondje wacht bijna week lang op baasje voor ingang Turks ziekenhuis