Het dorp Titirangi in het noorden van Nieuw-Zeeland is tijdens de coronalockdown overspoeld door tientallen verwilderde kippen.

De stad met amper vierduizend inwoners heeft sinds de coronalockdown opnieuw last van de kippenplaag, meldt The Guardian.

Een lokale boer besloot ruim tien jaar geleden twee van zijn kippen vrij te laten. De dieren verwilderden, kwamen wilde vogels tegen en wisten zich in hoog tempo voort te planten. In 2019 leefden er rond het dorp meer dan 250 wilde kippen.

De dieren deden zich dagelijks tegoed aan gewassen in het dorp en wekten de inwoners met hun massale gekakel in de ochtend.

'Het lijkt alsof we in Stephen King-film leven'

Het gemeentebestuur introduceerde daarom een plan om de dieren te vangen. Zo werden er grote netten in de bossen gespannen waar de kippen in werden gevangen. Daarna werd opvang voor de dieren geregeld.

Deze aanpak leek zeer effectief, tot het land in maart in lockdown ging door de coronacrisis. Dit gaf de kippen de kans om zich weer te hergroeperen én te vermenigvuldigen.

Bewoners beklagen zich op sociale media massaal over de terugkeer van de boze kippen. "Het lijkt wel alsof we in een Stephen King-film leven", stelt een van hen ontsteld.

Nieuw-Zeeland coronavrij: Premier deed vreugdedansje
98
Nieuw-Zeeland coronavrij: Premier deed vreugdedansje