Onderzoekers van het Schmidt Ocean Institute hebben een kwal gevonden in de zee in het westen van Australië die mogelijk het langste lichaam ooit heeft. De sliert is spiraalvormig, waarvan de buitenste kring een diameter van 15 meter heeft en omtrek van ongeveer 47 meter.

De kwal is waargenomen bij het westen van Australië, nabij de Ningalookust. Daar waren biologen van het Schmidt Ocean Institute op expeditie, toen zij het ongebruikelijk grote dier spotten op een diepte van ongeveer 630 meter.

Het dier is een siphonophora, ofwel een buiskwal. De specifieke soort is de Apolemia. Het verschijnsel is eigenlijk niet één dier, maar een soort samenlevende kolonie van een kwal en meerdere kleinere poliepen.

Bij dit specifieke exemplaar zouden miljoenen organismen samen moeten werken om te overleven, bijvoorbeeld door eten te vinden en voedingsstoffen door een lange sliert onderling te delen.

De biologen van het instituut vertellen aan ScienceAlert dat iedereen aan boord "weggeblazen" was door de beelden. "Mensen van over het hele schip haastten zich naar de stuurhut om de beelden te zien."

Onderzoekers delen beelden van mogelijk langste kwal ooit
31
Onderzoekers delen beelden van mogelijk langste kwal ooit