Twee zeldzame witte giraffen, een vrouwtje en een kalf, zijn vermoedelijk door stropers gedood in een Keniaans natuurreservaat, meldt het Hirola Conservation Programme (HCP) dinsdag. De dieren waren al enige tijd vermist toen de twee karkassen werden ontdekt.

Vermoedelijk lagen de stoffelijke resten al vier maanden in het reservaat, meldt de Kenya Wildlife Service. De dienst werkt nauw samen met het Ishaqbini Hirola Conservancy, de beheerder van het reservaat, om de zaak op te lossen. Lokale autoriteiten hebben nog geen zicht op mogelijke daders.

De witte giraffen werden in 2017 ontdekt. Omwonenden hadden dit gemeld bij het HCP. Het ging toen vermoedelijk ook om een vrouwtje en haar jong. Een jaar eerder werd ook al een witte giraffe gezien in het reservaat en twee maanden daarvoor zou er een zijn gezien in Tanzania.

De dieren hebben geen albinisme, maar leucisme. Dit betekent dat sommige lichaamsdelen van de dieren nog wel pigment produceren, terwijl dit bij albinisme helemaal niet het geval is. De twee gevonden dode giraffen hadden bijvoorbeeld opvallend gekleurde ogen.

Zeldzame witte giraffen gefilmd in Kenia
46
Zeldzame witte giraffen gefilmd in Kenia