Twee vissers die vorige week in Enschede een meerval van 2,27 meter op het droge wisten te krijgen, zijn hun record alweer kwijt. In Ulft werd in de nacht van vrijdag op zaterdag een meerval van 2, 36 meter aan de haak geslagen, waarmee het de nieuwe grootst gevangen meerval binnen Nederlandse wateren is.

De verantwoordelijke visser Dick Jansen vertelt aan De Gelderlander dat hij "nooit op meervallen jaagt, maar wél op karpers". De 37-jarige man leek verbluft door zijn vangst en heeft de vis uiteindelijk weer teruggezet in de Oude IJssel.

Daarvoor woog hij het dier. "De weegschaal gaat maar tot 60 kilo, ik schat dat de vis zeker zo'n 80 tot 100 kilo was", aldus Jansen.

De visser geeft toe dat hij liever een enorme karper aan de lijn had gehad. "Dat is mijn gedroomde vangst. Meervallen zijn gewoon enge dingen. Ik zou dat monster meteen inruilen voor een karper van 25 kilo."

Een woordvoerder van de Nederlandse Sportvisserij vertelde vrijdag aan NU.nl dat elke vangst een officiële meting moet ondergaan, voordat het record definitief wordt overgedragen. "De vissers moeten daarvoor een verzoek indienen", aldus de woordvoerder.