De politie in Winterswijk is op zoek naar de eigenaar van een wallaby die daar op straat rondhupt.

De kleine kangoeroe werd zaterdagochtend voor het laatst gezien in de omgeving van de Joost van den Vondelstraat in de Achterhoekse plaats.

Op sociale media plaatste de politie een bericht met de oproep. Daarbij was een foto toegevoegd waarop te zien is dat de wallaby ergens in een tuin staat.

"De politie kreeg zaterdagochtend meerdere meldingen van mensen die het dier in het centrum hebben gezien. Daarop werd een zoektocht ingezet. Bij de Joost van den Vondelstraat kregen ze hem in het vizier, maar het beestje wist toch weer te ontsnappen aan zijn achtervolgers", aldus een woordvoerder van de politie.

Jonge kangoeroe hupst rond door Winterswijk
16
Jonge kangoeroe hupst rond door Winterswijk

'Kangoeroe verdoven enige optie om dier te vangen'

Bij de zoektocht krijgt de politie assistentie van de Dierenambulance. Daarnaast hebben ook diverse andere mensen die deze diersoort goed kennen hun hulp aangeboden. Dat is geen overbodige luxe, zegt de woordvoerder.

"Deze dieren zijn beresterk. Daar kun je bij wijze van spreken met z'n vieren op gaan liggen, maar dan heb je nog geen kans. Met name hun achterpoten zijn ongelooflijk krachtig." Het dier verdoven lijkt dan ook de enige optie om het dier te vangen, zegt ze.

De politie heeft nog geen idee waar de wallaby vandaan komt. "In de buurt zit wel een camping waar deze dieren gehouden worden. Maar zij zeggen geen kangoeroe te missen. Dus dat blijft nog onduidelijk."