Meer dan vijftienhonderd levende schildpadden zijn zondag in beslag genomen door de Filipijnse politie. De dieren werden, verpakt in ducttape, aangetroffen in bagage op het vliegveld van Manilla, meldt BBC News.

De reptielen werden gevonden in vier koffers die niet waren aangegeven bij de douane. De verkoopwaarde van de dieren ligt rond de 70.000 euro. Er zijn een aantal soorten schildpadden aangetroffen die op de lijst met bedreigde diersoorten staan.

De douane van het vliegveld zegt dat de reptielen zijn achtergelaten door een Filipijnse passagier, die een vlucht naar de Filipijnen nam vanaf Hongkong.

De politie denkt dat de bagage is achtergelaten omdat de smokkelaar de taak niet durfde uit te voeren. Op het illegaal importeren van wilde dieren staat een zware straf. De overtreder kan twee jaar gevangenisstraf krijgen of een boete van 3.400 euro.

Schildpadden zijn een delicatesse

Schildpadden worden vaak gehouden als exotische huisdieren, meldt BBC News. In sommige delen van Azië worden de dieren geserveerd als delicatesse. Het vlees wordt beschouwd als een afrodisiacum en van de botten kan poeder worden gemaakt voor traditionele medicijnen.

De dieren zijn overhandigd aan een organisatie die het smokkelen van wilde dieren monitort.