Er is een einde gekomen aan het leven van eend Trevor die bekendstond als 's werelds eenzaamste eend. Sinds 2018 leefde Trevor op het afgelegen Niue, een eiland in de Stille Oceaan ver voorbij Australië en Nieuw-Zeeland.

Daar werd hij al gauw een beroemdheid, omdat op eiland maar weinig dieren leven en zeker geen eenden. Een van de weinige dieren op Niue werd Trevor fataal: honden hebben de eend doodgebeten. 

De wilde eend streek vorig jaar tijdens een storm neer op het eiland. Hoe hij daar precies terechtkwam, blijft vooralsnog een raadsel. Op Niue leefde Trevor bij een poel langs een weg, waar hij regelmatig werd gevoerd door de lokale bevolking. En als de brandweer zag dat het water opdroogde, werd Trevors plas weer bijgevuld.

In de korte tijd dat de eend op Niue leefde, werd hij vrienden met een haan, kip en een weka (een inheemse vogelsoort), zegt Rae Findlay, die Trevors Facebook-account bijhield. "De haan, kip en weka zagen er een beetje wanhopig uit vandaag, rondlopend bij de bijna droge plas", aldus Findlay tegenover de BBC.

Trevor was zo trouw aan zijn verblijfplaats dat hij zelfs werd gebruikt in een routebeschrijving op het eiland. "Sla rechtsaf na de eend", was de aanwijzing voor wandelaars.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!