Een surfer is zwaargewond geraakt nadat hij werd aangevallen door een haai voor de oostkust van Australië bij de plaats Nambucca.

Omroep ABC meldt dat de 36-jarige man een grote bijtwond heeft en veel bloed heeft verloren door de aanval.

Tijdens de aanval waren nog drie of vier surfers in het water, zegt een woordvoerder van de reddingsbrigade. Die mensen hebben het slachtoffer geholpen om uit het water te komen. 

De man had zoveel bloed verloren, dat hij direct een bloedtransfusie kreeg toen de helikopter aankwam om hem naar het ziekenhuis in Newcastle te brengen. De helikopter moest onderweg naar het ziekenhuis zelfs een tussenstop maken om meer bloed te halen voor de surfer.

Wat voor soort haai de man aanviel, is nog niet bekend. De reddingsbrigade in Nambucca hoopt dat de bijtwonden van de surfer mee kunnen helpen in het onderzoek. 

Direct na de aanval zijn alle stranden in de buurt gesloten. Er wordt extra gepatrouilleerd met helikopters en jetski's om de haai te spotten.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!