China heeft de bouw van een brug over de rivier de Yangtze in de provincie Hubei stopgezet, omdat het zou hebben geleid tot de dood van zesduizend met uitsterven bedreigde Chinese steuren.

Een onderzoeksteam heeft ontdekt dat het bouwproject inbreuk heeft gemaakt op een beschermd nationaal natuurreservaat, meldt de China Daily op basis van informatie van het Chinese ministerie van landbouw.

De steuren worden gefokt in een speciaal bassin in de Yangtze-rivier, dicht bij de bouwplaats. Het project heeft eerder geleid tot schokken, geluiden en veranderingen van waterbronnen, waardoor de vissen waarschijnlijk zijn gestorven.

De Chinese steur wordt met uitsterven bedreigd als gevolg van vervuiling, overbevissing en de bouw van enorme hydro-elektrische dammen langs de Yangtze. Er staan in totaal ruim duizend Chinese diersoorten op de wereldwijde rode lijst van bedreigde soorten van de internationale organisatie voor natuurbescherming IUCN.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!