Een Schotse visser is door reddingswerkers van een rotswand gehaald nadat hij daar zijn toevlucht had gezocht omdat hij werd belaagd door een groep van zo’n vijftig agressieve zeehonden. 

De groep zeehonden en hun pups vielen de man vrijdagavond aan toen hij op het strand liep bij het Schotse Eyemouth, meldt de Schotse kustwacht zaterdag. Volgens een woordvoerder "had de man in het gebied gevist en liep hij op het strand toen hij de zeehonden en hun jonge pups tegenkwam. Die raakten snel geagiteerd en werden agressief."

De visser probeerde langs de rotswand omhoog te klimmen, maar bleef halverwege steken. Toen de duisternis viel, belde hij de hulpdiensten die hem uit zijn benarde positie bevrijdden.

"Iedereen die een kolonie zeehonden treft op het strand of de kustlijn wordt geadviseerd om bij het eerste teken van onrust weg te gaan. Agressieve zeehonden komen niet vaak voor en in dit geval kunnen ze hun natuurlijke habitat en hun jongen hebben beschermd of verdedigd", aldus een medewerker op de website van de kustwacht.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!