Vier beren hebben een wolf gedood in het Dierenrijk in Mierlo. Meerdere bezoekers van het dierenpark zagen het gebeuren.

Waarom de beren de wolf aanvielen, is niet duidelijk, zegt een woordvoerder van de dierentuin tegen het Eindhovens Dagblad

Op een video is te zien dat de wolf wordt verscheurd door drie beren. Twee wolven proberen nog om de wolf te bevrijden, maar die worden op afstand gehouden door de vierde beer.

"De twee jaar oude wolvin kwam na een stoeipartij met soortgenoten uit het water toen ze werd aangevallen door de beer", aldus een woordvoerder van het park dinsdag. "De bezoekers waarschuwden verzorgers, maar de wolvin bleek al overleden."

Ze spreekt van een noodlottig ongeval. Bezoekers en verzorgers waren aangeslagen en zijn opgevangen. Waarom de beren de wolvin plotseling grepen, is volgens haar nog niet duidelijk.

De dieren zitten in hetzelfde verblijf, zodat ze worden uitgedaagd met elkaar om te gaan, meldt de dierentuin. Dat zou een verrijking zijn voor de dieren. Er zitten vier bruine beren en vier wolven bij elkaar.

De woordvoerder zegt tegen het Eindhovens Dagblad dat de dieren normaal gesproken nooit problemen met elkaar hebben. Wolven en beren spelen zelfs regelmatig samen. 

Volgens Dierenrijk zijn er nooit eerder incidenten geweest, ook niet in andere dierentuinen. Daarom worden er geen maatregelen getroffen.