Vrijdag 30 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Arnhem gaat snoek inzetten tegen illegale goudvissen in stadsbeek

Het Waterschap Rijn en IJssel gaat snoeken inzetten om 'illegale' goudvissen in de nieuw aangelegde stadsbeek te verwijderen. De goudvissen zijn door inwoners in de beek losgelaten omdat de betonnen nieuwe watergang maar saai zou zijn.
Door ANP/NU.nl

Het waterschap is hier fel op tegen omdat goudvissen exoten zijn. Ze zouden de inheemse vissen in de Rijn kunnen verdringen.

Daarom gaat het waterschap nu snoeken loslaten in de Jansbeek. De roofdieren moeten de goudvissen gaan opeten. 

Begin april dwong het schap een onverlaat al eens om alle tweehonderd vissen die de liefhebber had losgelaten in de beek weer uit het water te halen. Dat lukte grotendeels, maar sindsdien waren opnieuw hele scholen goudvissen in de beek te zien.

Het schap hoopt dat mensen snappen dat goudvissen niet zullen overleven als er jagers in het water zitten. Snoeken passen volgens het waterschap als inheemse soort wel in het ecosysteem van de beek.

De goudvis is een soort die van oorsprong niet in Nederland voorkomt. Hij kan kruisen met inheemse soorten, waardoor die uiteindelijk verdwijnen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!


Lees meer over:

Arnhemgoudvissen

Aanbevolen artikelen