Woensdag 29 juni 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Steeds meer huisdieren in Nederland hebben ziektekostenverzekering

Honden- en katteneigenaren kiezen er steeds vaker voor om een ziektekostenverzekering af te sluiten voor hun huisdier.
Door: NU.nl

Marktleider Reaal Dier & Zorg ziet een stijging van 20 procent ten opzichte van vorig jaar. Vier op de vijf afgesloten ziektekostenverzekeringen zijn voor honden, de overige 20 procent is voor katten.

"Ons uitgangspunt is dat elke eigenaar in Nederland in staat moet zijn om zijn huisdier goede medische zorg te geven", aldus Reaal Dier & Zorg. "Het is dan ook goed om te zien dat steeds meer mensen kiezen voor een huisdierverzekering om de medische kosten voor hun huisdier op te vangen. Wij weten echter niet hoe het komt dat de verzekering van katten achterblijft."

Naar schatting heeft 4 procent van de Nederlanders zijn huisdieren verzekerd, gebaseerd op een totaal van 1,5 miljoen honden en 2,5 miljoen katten. Dat is erg laag vergeleken met bijvoorbeeld Scandinavië, waar maar liefst 75 procent van de huisdieren een verzekering heeft, en Groot-Brittannië (20 procent)

Uit het onderzoek van Reaal Dier & Zorg komt verder naar voren dat honden- en katteneigenaren hun dieren zelden meenemen naar het buitenland. Katten hebben vaker een vrouwelijk 'baasje', honden zijn geliefder bij mannen. Over het algemeen zijn de meeste huisdiereigenaren vrouw.

Aanbevolen artikelen