Donderdag 19 mei 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Politie in Washington zet team op bizarre kattenmoorden

De politie van Thurston County, een gebied in de Amerikaanse staat Washington, heeft een team van tien agenten in het leven geroepen om een reeks bizarre kattenmoorden op te lossen.
Door NU.nl

Tot het team behoort één gespecialiseerde oud-rechercheur die tientallen jaren ervaring heeft met dierenzaken.

Volgens Amerikaanse media heeft de vermoedelijke dader sinds januari zeker dertien katten verminkt. Acht van deze gevallen werden in augustus gemeld. De politie vreest echter dat meer viervoeters slachtoffer zijn geworden.

Nadat ze zijn gedood, worden de dieren op gruwelijke wijze toegetakeld en achtergelaten op centrale plekken waar veel mensen komen, zoals straten, parken of op de stoep van een kerk. Uit de overeenkomsten tussen de verschillende zaken maakt de politie op dat het om dezelfde dader gaat.

Dierenasiel looft 36.000 dollar uit voor gouden tip

Pasado’s Safe Haven, een lokale dierenopvanghuis, heeft samen met diverse dierenrechtenorganisaties zoals PETA 36.000 dollar (omgerekend zo'n 31.000 euro) uitgeloofd voor de gouden tip die naar de dader leidt. Boze buurtbewoners hebben de Facebook-groep Cat Killer Justice opgericht om aanwijzingen te verzamelen.

De politie heeft de burgers van Washington opgeroepen alle mogelijke tips te delen die kunnen helpen de zaak op te lossen. Als de dader wordt gepakt, kan hij volgens Amerikaanse media twee jaar de cel in voor elke kat die hij of zij heeft vermoord.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!

Aanbevolen artikelen