De Spaanse politie heeft de grootste illegale schildpaddenboerderij van Europa opgerold. Meer dan 1.100 reptielen en 750 eieren met een waarde van in totaal 600.000 euro zijn in beslag genomen op het terrein op Mallorca.

De zaak kwam in februari 2017 aan het rollen, toen de politie op het vliegveld van het eiland een lading schildpadden in beslag namen. De inhoud van de lading kwam niet overeen met de vervoersgegevens.

Verder onderzoek leidde naar de illegale boerderij waar veertien van de vijftig meest bedreigde schildpaddensoorten ter wereld voorkwamen, meldt de Europese politie Europol donderdag.

De dieren waren onder meer afkomstig uit Canada, Mexico en de Verenigde Staten. Ook waren er soorten uit Azië die bijna zijn uitgestorven. Enkele van de dieren hebben een waarde van ruim 10.000 euro.

De eigenaren van de boerderij werkten samen met een exotische dierenwinkel in Barcelona. In totaal zijn zes mensen aangehouden op Mallorca en in Barcelona.

Tweehonderd vrouwtjes op punt om eieren te leggen

De smokkelaars jaagden op de schildpadden en brachten ze naar Spanje door documenten te vervalsen. Daardoor leek het alsof de schilpadden en de eieren aan hun boerderij toebehoorden. De dieren werden vervolgens vervoerd door koeriers die zijn gespecialiseerd in het vervoer van reptielen en amfibieën.

Naar verwachting zou de groep schildpadden op de boerderij snel worden uitgebreid, want meer dan tweehonderd vrouwtjes stonden op het punt om eieren te leggen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!