Donderdag 6 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Duitse politie redt man van achtervolgende baby-eekhoorn

De Duitse politie heeft donderdag een mannelijke inwoner van Karlsruhe gered van een baby-eekhoorn die hem hardnekkig achtervolgde.
Door NU.nl

De politie beschreef vrijdag in een verklaring hoe er donderdagochtend een telefonische melding binnenkwam. "Help, ik word achtervolgd door een eekhoorn", zei de beller.

Toen agenten ter plaatse kwamen, zagen ze dat het diertje nog steeds achter de melder aan zat. De achtervolging was echter zo uitputtend geweest, dat de baby-eekhoorn prompt in slaap viel en "in politiehechtenis werd genomen", aldus de verklaring.

In het politierapport dat na het incident werd opgemaakt, schreven de agenten dat ze de eekhoorn als mascotte hebben geadopteerd en het diertje Karl-Friedrich hebben gedoopt. De eekhoorn werd naar een dierenopvangcentrum gebracht en wordt daar verzorgd.

Het komt vaker voor dat eekhoorns die naar voedsel of hulp op zoek zijn mensen achtervolgen. Jonge eekhoorns die hun moeder hebben verloren, kunnen hun aandacht zelfs op een specifieke persoon richten.


Lees meer over:

Diereneekhoorns

Aanbevolen artikelen