De douane op de luchthaven van het Duitse Düsseldorf heeft in een koffer 22 vogelspinnen ontdekt. Een 48-jarige man uit Essen had de dieren meegenomen uit Paraguay en probeerde de spinnen Duitsland in te smokkelen.

De koffer werd door een röntgenapparaat gehaald, omdat de man deze niet op tijd van de bagageband had gehaald. Als hij dat wel had gedaan, waren de spinnen niet gevonden, zegt de Duitse douane tegen Duitse media.

Op de scan zagen de douaniers de spinnen samengedrukt in twintig plastic doosjes zitten. Daarop werd de man ondervraagd. Hij zei dat er persoonlijke zaken in de koffer zaten.

Na de vondst erkende de man een vogelspinnenkweker te zijn.

Het invoeren van vogelspinnen is niet verboden in Duitsland, maar dan moeten de papieren wel in orde zijn, zegt de Duitse douane. De man is aangeklaagd wegens belastingontduiking. De Duitse douane denkt namelijk dat de man de spinnen wilde verkopen.

De spinnen zijn in beslag genomen en worden onderzocht door een dierenarts. Of de man de spinnen terugkrijgt, is niet bekend.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!