Kuikens worden bij het grootste kippenbedrijf van België slecht behandeld, waardoor ze vaak poten en vleugels breken. Dat blijkt uit undercoverbeelden van dierenrechtenorganisatie Animal Rights.

De beelden werden gemaakt door leden van Animal Rights, die zich voordeden als werknemers van de pluimveebedrijven. Er is in tientallen bedrijven gefilmd in heel België. 

Uit de beelden blijkt dat er vaak met de kuikens wordt gegooid en dat ze worden geschopt. In de vrachtwagen naar het slachthuis krijgen de kuikens vaak te maken met extreem hoge temperaturen. 

De kuikens worden geslacht bij slachthuis Plukon in Maasmechelen, dat vlees levert aan supermarktketens als Aldi, Lidl, Delhaize en Carrefour.

Animal Rights heeft al vaker dierenleed blootgelegd, waarop de industrie in een actieplan beterschap beloofde. De Vlaamse minister Ben Weyts (Dierenwelzijn) gaat onderzoeken of de afspraken wel worden nageleefd.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!