Een wasbeer is woensdag naar het dak van een 23 verdiepingen tellend gebouw in de Amerikaanse staat Minnesota geklommen. Hij is al ruim anderhalve dag bezig met zijn klimtocht.

Hoewel de wasbeer af en toe iets leek af te dalen, besloot hij om 9.30 uur (Nederlandse tijd) toch richting het dak te klimmen. Af en toe nam het dier een pauze op de smalle richels van het gebouw.

Bezorgde mensen waren een livestream gestart om zo de bewegingen van het dier te kunnen volgen. Op de beelden was te zien hoe het dier vrij gemakkelijk van richel naar richel klom.

Ladder

Maandag werd het dier voor het eerst gezien in de buurt van het gebouw in Saint Paul, de hoofdstad van Minnesota. Dinsdag klom hij naar de twintigste verdieping. Volgens het lokale radiostation heeft onderhoudspersoneel een geïmproviseerde ladder voor de wasbeer neergezet, maar het dier negeerde deze volledig.

James Gunn, de regisseur van de film Guardians of the Galaxy waarin een wasbeer voorkomt, heeft 1.000 dollar uitgeloofd voor de organisatie die het dier redt.