Een giftige pad bedreigt dieren op het eiland Madagaskar. Volgens Duitse onderzoekers is van de 77 diersoorten die kikkers eten, slechts één soort bestand tegen het gif van het dier. 

De paddensoort Duttaphrynus melanostictus, afkomstig uit Zuid-Azië, maakte waarschijnlijk enkele jaren geleden de oversteek naar het eiland. Dit gebeurde mogelijk via een lading bouwmateriaal voor een nikkel- en kobaltmijn. De diersoort is inmiddels sterk in aantal toegenomen.

Madagaskar kent een unieke flora en fauna met diersoorten die alleen daar voorkomen. Volgens de onderzoekers van het staatsmuseum voor natuurhistorie in Stuttgart is slechts één knaagdier dat padden eet tegen het gif bestand.

''Onze gegevens bevestigen dat de invasieve padden waarschijnlijk een grote uitwerking zullen hebben op vele inheemse soorten op Madagaskar en dat dit de bestaande natuurbeschermingsproblemen nog eens zal verergeren'', aldus een van de onderzoekers.

Voor een ''jacht'' op de pad is het volgens de onderzoekers te laat. De hoop is dat de dieren zelf leren dat ze de padden niet moeten eten.