De vliegmaatschappij United Airlines heeft een schikking getroffen met de eigenaren van een tien maanden oude Franse buldog. Het dier stikte nadat hij op aandringen van een stewardess werd opgesloten in een afgesloten bagagerek.

United Airlines zegt enorm veel spijt te hebben van het incident, dat plaatsvond in maart. De vliegmaatschappij wil niet bekendmaken hoeveel het de eigenaren van de hond betaald heeft in de schikking. 

De eigenaren van de buldog wilden het dier bij hun voeten plaatsen. Dit mocht echter niet van de stewardess. De passagiers hebben zich hier nog tegen verzet, maar volgden uiteindelijk de instructies op. De stewardess heeft later gemeld "niet te weten dat er een hond in de tas zat".

De Amerikaanse senator John Kennedy maakte na de ontstane ophef bekend dat vorig jaar 24 dieren doodgingen op een Amerikaanse vlucht. Opvallend genoeg vonden achttien van deze gevallen plaats op een vlucht van United Airlines. 

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!