In dierenpark Beekse Bergen zijn twee zwarte neushoorns aangekomen vanuit een dierenpark in Engeland, meldt het park vrijdag. Deze diersoort is ernstig bedreigd, naar schatting leven er nog zo'n 5400 exemplaren in de natuur.

Volgens Beekse Bergen is het dan ook ''essentieel een bedrage te leveren aan een gezonde populatie van deze diersoort", aldus Lars Versteege, collectiebeheerder van het dierenpark. De 3,5 jaar oude neushoorns, Dayo en Hodari, zijn nu nog in het binnenverblijf aan het wennen aan hun nieuwe omgeving en verzorgers.

De bedoeling is dat ze later ook het buitenverblijf van het zogenoemde SAFAri Resort betreden.

Een woordvoerder van het park zegt vrijdag tegen het Brabants Dagblad  dat de neushoorns al twee weken in het park zijn en dat het nog twee tot drie weken kan duren tot ze naar buiten gaan. De dieren bepalen dat zelf.

Drones

Beekse Bergen besteedt via interactieve educatie aandacht aan de kritieke toestand van de zwarte neushoorn. Zo is er op het park een simulatie van een bestaande praktijk in Afrika, waarin neushoorns met warmtebeelden van drones in de gaten worden gehouden en stropers opgespoord.