De stad Youngstown, gelegen in de Amerikaanse staat Ohio, wordt sinds enkele weken geteisterd door wasberen die zich "gedragen als zombies". De dieren zouden op hun achterste poten staan en laten hun tanden zien aan mensen. 

In de afgelopen drie weken zijn de agenten veertien keer uitgerukt voor meldingen over de zich vreemd gedragende wasberen, beschrijven lokale media

Het opvallende hieraan is ook dat de meerderheid van de meldingen overdag werd gedaan, terwijl wasberen nachtdieren zijn. Een van de inwoners van Youngstown beschrijft aan de lokale omroep dat hij tijdens het spelen met zijn hond plots werd "onderbroken" door een wasbeer met vreemd gedrag. 

"Hij ging op zijn achterste poten staan, liet zijn tanden zien en viel vervolgens achterover in een soort comateuze toestand. Toen hij wakker werd, herhaalde hij het gedrag weer." Harde geluiden of plotselinge bewegingen maken hielp niet. 

Volgens de politie lijkt het er niet op dat hondsdolheid de oorzaak is van het vreemde gedrag van de dieren. Alle veertien wasberen zijn ingeslapen.