In Burgers'Zoo in Arnhem is een neushoorntje geboren. De bevalling van breedlipneushoorn Kwanzaa was rechtstreeks te volgen via een webcam. Het achtste neushoornjong dat in Arnhem is geboren lijkt volgens een woordvoerder goed gezond.

Neushoorns worden in het wild bedreigd in hun voortbestaan. Om die reden hebben Europese dierentuinen een fokprogramma opgezet. Dat is volgens Burgers' Zoo nog niet zo eenvoudig, want mannelijke breedlipneushoorns zijn vaak impotent of hebben zaad van slechte kwaliteit.

Het mannetje in Arnhem is wel succesvol en draagt zo bij aan genetische variatie in alle dierentuinen die deze dieren houden.

Kwanzaa is zeventien jaar. Ze kreeg eerder al vier zonen en een dochter. Het nieuwste jong is weer een meisje. Volgens Burgers' is dat gunstig, aangezien vrouwelijke neushoorns in een groep bij elkaar kunnen leven, terwijl mannetjes een solitaire ruimte nodig hebben. Met vrouwelijke neushoorns kan ook verder worden gefokt in dierentuinen.

Naomi

Het jong heeft de naam Naomi gekregen. Die werd gekozen door een van de verzorgers, zegt de woordvoerder tegen Omroep Gelderland. Ze kon kort na de geboorte staan en begon toen ook al met eten.